03 nov. 2013 | 19:28

Android 4.4 KitKat, disponibil neoficial pentru Samsung Galaxy Nexus

ACTUALITATE
Android 4.4 KitKat, disponibil neoficial pentru Samsung Galaxy Nexus

Google a declarat ca Samsung Galaxy Nexus nu va beneficia de ultimul sistem de operare, Android 4.4 KitKat. XDA Developers este de alta parere.

Android 4.4 Samsung Galaxy Nexus

Utilizatorul forumului XDA Developers Gharak a postat mai devreme un ROM pentru Samsung Galaxy Nexus, cu noua versiune de Android 4.4 KitKat. ROM-ul functioneaa se pare destul de bine cu Galaxy Nexus insa ca orice firmware care nu este oficial are ceva probleme cu partea grafica doar atunci cand telefonul este rotit sau la blocarea ecranului.

Oricine detine un Samsung Galaxy Nexus poate incerca varianta respectiva de ROM insa tineti minte ca nu este la fel de stabil ca un release oficial de la Google. Pe de alta parte un release oficial nu isi va face drum catre acest model de smartphone, asadar nu aveti prea multe de pierdut, inafara de smartphone-ul in cauza daca nu procedati cu atentie la instalarea OS-ului.

Toate fisierele necesare pot fi gasite in linkul urmator, si repet, un backup complet al dispozitivului, incluzand firmware-ul si ROM-ul actual, este absolut necesar. In caz de probleme acesta poate fi restaurat rapid fara sa mai fie nevoie sa cautati pe internet, timp de ore sau zile, un ROM compatibil cu „baseband-ul” instalat initial pe smartphone.