13 mart. 2013 | 18:21

AMD lanseaza noi APU-uri pentru laptop-uri, din gama Richland

ACTUALITATE
AMD lanseaza noi APU-uri pentru laptop-uri, din gama Richland

AMD lanseaza astazi o noua serie de procesoare pentru laptopuri si dispozitive mobile din seria Richland. APU-urile prezentate aduc o serie de inovatii interesante.

AMD APU A10

Noile procesoare AMD pentru platformele mobile vin cu o serie de functii interesante ce pot imbunatati semnificativ experienta de utilizare a unui laptop.

AMD Face Login – Reprezinta o functie de recunoastere faciala care, cu ajutorul webcam-ului poate permite autentificarea rapida pe un laptop, si poate fi configurata sa inlocuiasca parola anumitor aplicatii folosite mai des.

AMD Gesture Control – Urmareste gesturile utilizatorului interpretandu-le drept comenzi pentru accesul rapid la functiile unui player video sau audio, sau oricaror alte aplicatii ce pot beneficia de pe urma procesarii avansate de acest tip.

AMD Screen Mirror – Functia ce permite distributia wireless de continut multimedia, pagini web, prin standardul DLNA, catre alte PC-uri sau display-uri compatibile.

AMD Video Entertainment – Aceasta inglobeaza AMD Steady Video, QuickStream si Perfect Picture HD, tehnologii folosite la stabilizarea, randarea si respectiv optimizarea imaginii video in cazul procesarii audio/video.

„Performanta noilor APU-uri Seria A continua sa impresioneze, oferind grafica exceptionala si experiente captivante, crescand in acelasi timp autonomia. Inginerii nostri au reusit sa creasca performantele procesorului, scazand in acelasi timp consumul de energie. Cu ajutorul facilitatilor integrate in noile APU-uri Seria A, cum ar fi controlul prin gesturi, recunoasterea faciala, divertismentul de calitate si gamingul mai realist, putem oferi experiente si mai bogate clientilor si end-userilor.” spune Bernd Lienhard, vice-presedinte corporate si manager general, AMD Client Business Unit.

Suita software ce permite integrarea acestor functii va fi disponibila pe anumite laptopuri, pentru altele va fi disponibila sub forma de download de pe site-ul producatorului. Sper totusi ca aceasta diferentiere nu este din cauza unor costuri auxiliare pentru software-ul respectiv. Mai jos avem lista de specificatii ale noilor procesoare lansate de AMD, si de asemenea si lista cu consumul de energie al acestora.

AMD APU List

Next Gen AMD APU Power data