02 dec. 2013 | 11:30

Amazon dă de pământ cu iPad Air în ultima reclamă la Kindle Fire HDX 8.9 [VIDEO]

ACTUALITATE
Amazon dă de pământ cu iPad Air în ultima reclamă la Kindle Fire HDX 8.9 [VIDEO]

Este o practică din ce în ce mai des întâlnită şi . De această dată, însă, Amazon este cel care dă de pământ cu iPad Air, în noua reclamă Kindle Fire HDX 8.9.

iPad Air vs. Kindle Fire HDX 8.9 reclama comparatie

Am auzit deseori ori afirmaţia ,,Nu există publicitate negativă”. Deşi nu ştiu dacă este adevărată, cu siguranţă există foarte mulţi producători care încearcă să creeze o aură negativă în jurul noului iPad Air folosind . Cea mai nouă dovadă a acestor metode de marketing vine de la Amazon şi se manifestă prin clipul de mai puţin de un minut pe care îl puteţi urmări mai jos.

În teorie, aceasta este o reclamă la cel mai nou Kindle Fire HDX 8.9, o tabletă excepţională, dar ancorată foarte agresiv în magazinele virtuale Amazon. În practică, însă, o voce cu accent britanic, care probabil vrea să fie o ironie ieftină la la adresa lui Jonny Ive – director de design industrial la Apple, vă atrage atenţia asupra câtorva plusuri care ţin de Kindle Fire HDX.

La prima vedere, argumentele sunt cât se poate de plauzibile. Fire HDX are un ecran de 8,9 inci cu o rezoluţie de 2560 x 1600. Acest detaliu poziţionează tableta Amazon cu aproximativ 1 milion de pixeli mai mult decât varful de  gamă de la Apple. Se insistă destul de mult şi pe greutate, unde cea mai nouă tabletă din gama Fire are cu aproape 100 de grame mai putin decât un Air, 469 de grame vrersus 374 de grame pentru Fire HDX. Deşi vorbim de nişte tablete complet diferite, cu această ocazie aflăm şi că, la 500 de dolari, iPad Air e mai scump cu 120 de dolari decât alternativa americanilor de la Amazon.

Punctele menţionate în clipul de mai sus sunt pertinente, există însă motive foarte clare pentru care oamenii preferă în continuare un iPad în defavoarea unui Kindle Fire. Ecosistem, magazin de aplicaţii, calitate a construcţiei sau carcasa metalică sunt doar câteva particularităţi pe care Amazon le trecere cu vederea în această campanie anti-Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele