04 dec. 2013 | 18:28

Aerocool anunță seria de ventilatoare complet silențioase Dead Silence

ACTUALITATE
Aerocool anunță seria de ventilatoare complet silențioase Dead Silence

Aerocool Advanced Technologies a anunțat seria de ventilatoare pentru PC Aerocool Dead Silence, cu funcționalitate la un nivel inaudibil de zgomot pentru urechea umană.

Aerocool Dead Silence

Pentru început, ar trebui să știm că nivelul minim de zgomot care poate fi perceput de urechea umană, într-un mediu complet silențios, la o durată minimă de 200 ms, este de 16 dBA. Există persoane care pot percepe și sub acest nivel, însă majoritatea (98%) percepe doar peste acest nivel.

Ventilatoarele de la Aerocool vin cu dimensiuni de 120 și 140 mm, iar denumirea de Dead Silence nu este doar un element de marketing. Producătorul este la a patra generație de produse concepute pentru funcționare silențioasă. După o perioadă extensivă de dezvoltare, a reușit să combine rigiditatea materialului plastic cu puterea de absorbție a vibrațiilor ale cauciucului. Ambele variante de ventilatoare vin cu un design din două culori, pentru a evidenția cele două materiale, acestea fiind diferite în funcție de versiune. Ventilatoarele au nouă pale fiecare, iar zona din cauciuc are o textură microscopică asemănătoare unei mingi de golf pentru a minimiza frecarea cu aerul.

În fiecare colț al acestor ventilatoare este amplasată o cameră de absorbție a zgomotului și un strat anti-vibrații, prevenind transmiterea acestora către carcasa PC-ului. De asemenea, ventilatoarele sunt iluminate cu LED-uri colorate. Ambele variante de ventilatoare au o durată de funcționare de 100.000 ore (MTBF – Mean Time Between Failure). Prin folosirea acestor elemente s-a putut obține un nivel de zgomot de maxim 15,8 dBA, la funcționarea cu viteză maximă. Varianta de 12 cm, cu 1200 rpm poate disloca nu mai puțin de 92,9 metri cubi pe oră de aer, sau 54, 8 CMF așa cum regăsim notația pe restul modelelor. Turația ventilatoarelor Aerocool Dead Silence poate fi redusă la 800 rpm cu ajutorul unor adaptoare de 7 V care se regăsesc în pachet și aduc nivelul de zgomot la doar 12, 1 dBA.

Varianta de 140 mm funcționează la doar 1000 rpm cu un nuvel de zgomot de 14,2 dBA și cu un volum de aer de 64,8 CFM. Cu adaptorul de curent, își reduce viteza la 700 rpm și 10,8 dBA.

Ventilatoarele Aerocool Dead Silence vor fi disponibile în retail de la începutul anului 2014 și sperăm că le vom avea și noi pe bancul de teste în curând.

Aerocool Dead Silence 2