01 mai 2013 | 16:00

Acer Aspire V5-122, un ultraportabil de incredere cu AMD Temash

ACTUALITATE
Acer Aspire V5-122, un ultraportabil de incredere cu AMD Temash

Nimeni nu a zis ca o platforma AMD Temash nu poate sta la baza unor sisteme cu afinititati de ultrabook, iar cei de la .

Acer Aspire V5-122 AMD Temash

Pentru a completa spatiul ocupat odinioara de netbook-urile high end, daca a existat vreodata asa ceva, Acer tocmai a lansat Aspire V5-122. Un sistem cu un ecran sensibil la atingere de 11,6 inci, aceasta versiune de V5 s-ar putea sa fie cel mai ieftin . In SUA va avea un pret de pornire de 450 dolari si, desi ai putea zice ca are tot ce-i trebuie pentru a fi clasificiat ultrabook, noul Aspire V5 va intra in istorie doar ca un ultra portabil datorita faptului ca este construit pe platforma AMD.

Daca va mai aduceti aminte, ultrabook este un termen patentat de Intel si face referire la sisteme cu un set foarte precis de specificatii, printre care o placa de baza si un procesor Intel. In schimb, noul notebook, daca treceti peste lipsa unui sticker cu Intel Inside, va folosi o configuratie destul de puternica pentru greutatea sa de aproximativ un kilogram si jumatate. Un GPU Radeon HD 8280, 2GB memorie RAM, un hard disk de 500 GB, WiFi si Bluetooth sunt doar cateva elemente care incearca sa justifice pretul. In plus, pe partea de conectica a incaput cam tot ce ti-ai putea dori, un port VGA, un HDMI, un USB 3.0 si un port Gigabit Ethernet. Bateria implicita are 3 celule.

Desi este destul de greu in 2013 sa vinzi un sistem de 1,5 kilograme si 11,6 inci, in momentul in care acesta integreaza si vagi abilitati de gamer s-ar putea sa ma insel si de fapt sa fie un succes.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele