25 iul. 2013 | 10:00

A doua generatie de Nexus 7 a fost anuntata de Google [VIDEO]

ACTUALITATE
A doua generatie de Nexus 7 a fost anuntata de Google [VIDEO]

Dintr-o lipsa acuta de inspiratie, noua tableta de 7 inci a celor de la Google poarta acelasi nume de chiar si cu o configuratie actualizata.

Google nexus 7 2 lansare android 4.3

A trecut deja un an de cand Google ne-a impresionat cu o tableta ieftina si foarte performanta. Pentru ca majoritatea producatorilor de gadgeturi au intrat intr-un ciclu anual de improspatare a portofoliului de gadgeturi, Google a anuntat .

Realizata tot de ASUS, noua tableta de 7 inci integreaza un panou capacitiv rezistent la zgarieturi cu o rezolutie Full HD 1080p. Densitatea de pixeli este una remarcabila egala cu 323 ppi. In teorie, reuseste si sa fie imuna la amprente si grasimi de pe degete, astfel de abilitati trebuie insa intai testate inainte sa fie crezute.

La interior, noul Nexus este construit in jurul unui SoC quad core de la Qualcomm tactat la 1,5 GHz de tip Snapdragon S4 Pro 8064 ajutat de un GPU Adreno 320 si de 2GB de memorie RAM. Integreaza o camera principala de 5 megapixeli si una frontala de 1,2 megapixeli. Ca si sistem de operare, tableta vine preinstalata cu noul Android 4.3. Pe partea de conectica, nimic nu a fost lasat la voia intamplari. Pe langa un senzor NFC si Wireless N, avem Bluetooth 4.0. Prin intermediul portului microUSB care functioneaza si ca SlimPort merita sa retineti ca puteti afisa continut Full HD printr-un cablu conectat la TV. Ca dimensiuni, noul Nexus 7 a coborat la 317,5 grame si a devenit brusc mult mai subtire, in scadere de la 10,45 milimetri pana la 8,65 milimetri. Aparent, s-au facut niste eforturi remarcabile pe partea de audio. Tableta integreaza o pereche de difuzoare stereo, iar printr-o colaborare cu Fraunhofer ar trebui sa faca o treaba destul de buna in a va impresiona cu abilitatile de redare a unui sunet surround virtual.

Cu toate ca mai mult ca sigur preturile in dolari din SUA se vor transforma subit in euro cand vor depasi oceanul, merita retinut ca varianta de 16GB poate fi comandata de pe Google Play cu 230 dolari, in timp ce versiunea de 32GB costa 270 dolari. Va exista si o versiune cu LTE, aceasta nu va fi insa lansata in primul val si va avea un pret unic de 350 dolari pentru o singura varianta de 32GB.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele