25 mart. 2012 | 12:42

ZTE s-a imbogatit in Iran, dar promite sa nu mai faca…

ACTUALITATE
ZTE s-a imbogatit in Iran, dar promite sa nu mai faca...

zte

Chiar daca situatia globala in ceea ce priveste statul Iran este extrem de tensionata din cauza speculatiilor ca ar detine armament nuclear, asta nu previne unele companii sa faca vanzari de sute de milioane de dolari guvernului din teritoriu.

Totul a inceput la mijlocul anului trecut, cand tarile vestice au fost obligate sa nu mai face afaceri in Iran, moment in care s-a format un gol care trebuia umplut de cineva. Dupa ce Huawei a declarat in decembrie, in urma unei situatii delicate, ca isi va limita afacerile in teritoriu, acum a veni timpul celor de la ZTE sa treaca printr-un proces asemanator.

Dupa ce contra sumei de 130,6 milioane$, ZTE le-a vandut celor de la Telecommuncation Co of Iran un sistem care sa monitorizeze toate apelurile de voce si traficul de date dintre cetatenii Iranului, compania chineza a promis ca nu va mai face afaceri cu companii iraniene. In cazul ZTE, decizia mentionata mai sus a venit obligat-fortat, dupa ce in cadrul respectivului contract de 130,6 milioane$ compania a livrat si cateva componente hardware si software provenite din SUA, tehnologie a carei comercializare este interzisa in respectivul stat.

Incercand sa imbrace decizia in haine albe, intr-un comunicat de presa preluat de Reuters purtatorul de cuvant al ZTE a declarat ca ,,Ne vom scurta afacerile in Iran cu mentiunea ca aceasta este o decizie la care am ajuns in urma cu ceva timp.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele