06 sept. 2012 | 11:50

Ziua lui Freddie Mercury e sarbatorita si in format Angry Birds.

ACTUALITATE
Ziua lui Freddie Mercury e sarbatorita si in format Angry Birds.

Desi au trecut 21 ani de la moartea sa din 1991, Freddie Mercury ar fi facut ieri 66 de ani, iar acesta este un eveniment ce nu putea sa treaca neobservat.

O personalitate devenita memorabila din varii motive, Freddie Mercury intotdeauna va ramane in mentalul colectiv ca solist al trupei Queen si ca unic vizionar in spatele unor melodii, devenite intre timp imnuri: Boheamian Rhapsody, Killer Queen, We are the Champions sau We Will Rock You.

Prin clipul de mai jos, realizat cu mare inspiratie pornind de la hitul Bicycle Race din 1978, si cei de la Rovio oficiaza un omagiu adus vocalistului. In plus, finalul clipului atrage atentia asupra celei mai importante cauze anti-SIDA create in numele lui Mercury. Mai precis, prin celebrarea zilei Freddie for a Day, achizitionand diverse produse promotionale, o parte semnificativa din fonduri ar fi ajuns la The Mercury Phonenix Trust, o organizatie care se ocupa cu mediatizarea riscurilor aferente HIV – SIDA.

Tot Rovio a profitat de aceasta ocazie pentru a lansa un tricou special cu Freddy Mercury, in acelasi fel ca si restul produselor comercializate in aceasta perioada. O parte din pretul tricolului va ajunge la The Mercury Phoenix Trust.

Cu toate ca rareori petrecem timp comemorand artisti, Freddie Mercury si formatia Queen in general reprezinta una dintre pietrele de fundatie ale personalitatii mele de acum. Mi-au marcat copilaria la asa un nivel incat inca imi mai aduc aminte anuntul decesului din 1991, desi nu aveam decat cativa ani.

Pentru mai multe detalii legate de campania Freddie for a Day puteti accesa www.freddieforaday.com.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele