24 sept. 2012 | 10:30

YouTube experimenteaza cu chestionare

ACTUALITATE
YouTube experimenteaza cu chestionare

In cazul in care simteati ca experienta vizionari unui clip pe YouTube nu s-a complicat prea mult in ultimii ani, veti fi fericiti sa aflati ca in curand s-ar putea sa sa completati si chestionare in timpul filmelor.

YouTube chestionar

Cei de la YouTube experimenteaza introducerea unui nivel suplimentar de interactivitate in clipurile postate pe popularul serviciu printr-o functie intitulata Video Questions. Aflata momentan in beta, nu se stie daca noua functie va avea o viata foarte lunga, sau daca este doar un experiment de scurta durata.

Practic, atat pe clipurile postate anterior cat si pe noile aditii puteti acum sa introduceti chestionare. E suficient sa va inscrieti in beta printr-un click si in secunda urmatoare la partea de editare a clipului veti vedea in dreapta sus un buton cu numele de Questions. Aici lucrurile nu sunt foarte complicate. Adaugati intrebarea, definiti secunda la care chestionarul sa apara in timpul vizionarii si introduceti variantele de raspuns. In cazul in care intrebarea nu este suficient de explicita aveti si un camp intitulat hint pentru a va ajuta privitorii. Pentru a vedea cum raspund oamenii la chestionar, in pagina de analytics a site-ului acum aveti o sectiune suplimentara dedicata acestei functii noi.

Cu toate ca o astfel de functie poate avea o utilitate reala in timpul clipurilor educative sau al reclamelor, personal cred ca va fi doar inca un impediment in fata vizionarii unui clip in liniste.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele