10 mai 2012 | 21:00

Wolfenstein 3D: La 20 de ani, portat online, gratis

ACTUALITATE
Wolfenstein 3D: La 20 de ani, portat online, gratis

Wolfenstein 3D

Inainte ca Doom sau Quake sa dea tonul pentru succesul celor de la ID Software si sa defineasca, de fapt, fundamentele stilului de joc FPS asa cum il stim astazi, a existat Wolfenstein 3D.

Daca tot ajunge la 20 de ani, unul dintre cele mai populare FPS-uri din toate timpurile a fost portat online – gratuit si poate fi jucat de oricine. Jocul este disponibil la adresa wolfenstein.bethsoft.com in aproape toata splendoarea sa.

Toate cele 3 episoade principale pot fi jucate, fiecare dintre ele avand 10 sub-niveluri. Mai precis, totul se reflecta in multe ore de joc. Desi sunt evidente eforturile de a reproduce experienta jocului clasic, particularitate la care creatorii fac o treaba foarte buna, gaming-ul este acum mult mai accesibil datorita implementarii mouse-ului in-game. In versiunea originala, tinta era miscata pe sagetute. Sau schimbat multe, dar faptul ca tinta nu se poate misca decat in laterale ramane valabil.

Pe partea de scenariu, jocul programat de John Carmack si desenat de John Romero – Wolfenstein 3D spune povestea unui spion american capturat sub numele de BJ Blaskowicz. Actiunea jocului desi pare extrem de simpla, nu aveti decat sa va chinuiti sa evadati dintr-o inchisoare nemteasca, jocul are cateva atuuri care il transforma intr-un clasic.

Daca nu ati avut ocazia sa jucati originalul pe PC pe vremea cand cantitatea de memorie RAM se masura in KB nu in GB, versiunea online este o experienta obligatorie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele