24 mai 2012 | 11:20

Windows 8 Metro va veni cu suport limitat de Flash

ACTUALITATE
Windows 8 Metro va veni cu suport limitat de Flash

homescreenflash8

Trecand peste scandalurile care nu s-au mai terminat in urma cu cativa ani, cand Apple renunta sa implementeze Flash pe dispozitivele sale portabile, companii precum Microsoft acum merg pe un drum asemanator.

Cele mai recente informatii legate de Internet Explorer 10 – preinstalat pe Windows 8, confirma implementarea unei versiuni simplificate de Adobe Flash care sa poata rula doar anumite tipuri de continut. Pentru a preveni ocolirea acestor restrictii, Microsoft va integra suportul pentru Flash direct din browser si, cel mai probabil, nu va permite instalarea unei alte versiuni.

E adevarat, vorbim doar de versiunea de IE pentru interfata Metro. Avand insa in vedere increderea pe care o arata Microsoft in aceasta iteratie a sistemului de operare pentru tablete, utilizatorii de Windows cu interfata Metro ar putea fi mai numerosi si, in concluzie, Adobe ar putea pierde mai mult. Microsoft a justificat aceasta directie de dezvoltare prin dorinta de a asigura o autonomie sporita a dispozitivelor, un grad mai mare de securitate si un nivel de stabilitate nemaintalnit.

Desi Microsoft initial facuse planuri pentru ca Windows 8 rulat in interfata Metro sa nu permita rularea si instalarea de extensii suplimentare, un suport restrans pentru Flash este implementat din cauza faptului ca „o parte din continutul de pe Web nu este deocamdata compatibil cu HTML5”.

Pentru a vedea ce continut Flash ruleaza si ce nu ruleaza in IE 10, cel mai bine ar fi sa descarcati Windows 8 – Release Preview la inceputul lunii iunie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele