02 aug. 2012 | 08:40

Windows 8 ajunge in „semifinale”, a fost lansata varianta RTM

ACTUALITATE
Windows 8 ajunge in

Dupa cum bine stim, pasii pentru lansarea unui sistem de operare Microsoft nu s-au schimbat de cateva versiuni incoace. La fel se intampla si cu Windows 8, care, acum este disponibil pentru download in varianta RTM (Ready To Manufacture).

Windows 8 RTM

In cursul zilei de ieri , 1 August, a fost facuta publica penultima versiune a noului sistem de operare de la Microsoft, Windows 8. Acesta a depasit stadiul de Preview si este disponibil pentru download si teste pana la data oficiala de lansare din Octombrie. Noua versiune poarta numele de cod Build 9200, varianta Preview fiind etichetata pana acum cu Build 8400.

Pot sa spun ca Preview-ul il am instalat de cateva saptamani si ca si o prima impresie este mult mai stabil decat Windows 7. Are o deficienta majora la capitolul drivere pentru unele device-uri precum modemurile de 3G insa trecem cu vederea aceste probleme avand in vedere ca orice sistem de operare lansat pana acum a ajuns destul de greu la maturitate deplina dupa un numar din ce in ce mai mic de service pack-uri.

Voi face in urmatoarele zile si upgrade-ul la versiunea RTM, iar pentru urmatoarele doua luni si jumatate voi incerca sa analizez problemele si diferentele intre cele doua variante, precum si intre Windows 8 si „vechiul” Windows 7.

Elementele esentiale ale noului OS se axeaza pe conectivitatea in cloud. Astfel pe orice PC cu Windows 8 te vei loga cu cntul tau, iti vor fi downloadeate de pe interent setarile personalizate. Conectivitatea cu social media se realizeaza la fel ca si pe Windows Phone 7.5 in HUB-ul People si in cadrul aplicatiei de email, si este posibil downloadul acelorasi aplicatii pe mai multe dispozitive fara a fi nevoie sa le cumperi de mai multe ori.