17 ian. 2012 | 12:55

Wikipedia protesteaza impotriva S.O.P.A.

ACTUALITATE
Wikipedia protesteaza impotriva S.O.P.A.

Inca din decembrie, Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, si-a exprimat interesul pentru un protest impotriva S.O.P.A. Acesta propunea ca marii giganti ai internetului, membri ai NetCoalition, sa se inchida in acelasi timp pentru o zi intreaga. Se pare ca nu s-a ajuns la un consens cu Google, Facebook, Twitter si Yahoo!, insa planul lui Wales va fi pus in aplicare pentru Wikipedia maine.

Protestul va incepe la ora 00:00 si va dura fix 24 de ore. In acest timp, Wales spera ca telefoanele de la Washington sa fie apelate non-stop de catre cei nemultumiti de ceea ce vor sa faca sustinatorii „celebrului” proiect de lege. Interesant este modul in care a fost confirmata aceasta decizie: folosind Twitter si discutand cu diversi „fani”. Din pacate, se pare ca protestul nu va fi marcat in nici un fel pe site, cei care nu sunt la curent cu S.O.P.A. putand sa inteleaga gresit oprirea serviciilor.

Daca aveti teme, referate sau alte astfel de proiecte de rezolvat pentru joi, sugerez sa le faceti de astazi, intrucat principala sursa de informare a studentilor nu va fi disponibila maine.