28 iun. 2012 | 15:46

Valve lanseaza Source Filmmaker odata cu Meet the Pyro

ACTUALITATE
Valve lanseaza Source Filmmaker odata cu Meet the Pyro

De cativa ani buni, Valve a lansat tot felul de clipuri animate pentru jocurile lor celebre si se laudau ca sunt realizate in motorul grafic Source. Ei bine, astazi avem si dovada, intrucat toate clipurile respective au fost realizate pentru a putea aduce un nou produs gratuit pe piata: Source Filmmaker.

Acesta este un editor video care nu foloseste fisiere normale, ci chiar niveluri realizate pentru jocurile Source. Oricine poate acum realiza filme de animatie, intrucat avem de a face cu un studio virtual complet, care poate fi iluminat, animat si modificat in timpul real, fara a fi nevoie de alte unelte mai complicate. Source Filmmaker este acum disponibil gratuit in stadiu beta pe Steam, iar un site dedicat acestui nou tool contine mai multe informatii despre utilizarea acestuia. Din pacate nu toata lumea poate avea acces la acesta momentan, insa Valve ofera posibilitatea tuturor de a se inscrie pentru a primi o invitatie.

Iata si cerintele de sistem pentru Source Filmmaker:

OS: Windows 7 / Vista (Windows 7 64 bit suggested)

Processor: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 (or higher) or AMD64X2 (or higher)

Memory: 2GB (4 GB suggested)

Hard Disk Space: At least 15 GB of Space

Video: NVIDIA GeForce 200 series card or better, or AMD Radeon 3000 series or better (NVIDIA GeForce 400 series or AMD Radeon 5000 series preferred)

Monitor: 1366 x 768 (1920 x 1080 suggested)

Audio: DirectX 9.0c compatible

USB headset with mic (suggested)

Daca nu sunteti convinsi de puterea pe care un astfel de software o poate oferi, uitati-va mai intai la o demonstratie a interfetei acestuia, iar apoi la cel mai nou (si ultimul) clip din seria „Meet the…”, realizat pentru personajul Pyro: