03 aug. 2012 | 09:55

Valoarea Facebook scade dramatic la bursa

ACTUALITATE
Valoarea Facebook scade dramatic la bursa

Intr-o intorsatura incredibila de evenimente, actiunile Facebook au scazut sub 20 dolari, un record negativ nemaipomenit avand in vedere tranzactionarea initiala a actiunilor care depasea dublul acestei valori.

Facebook down

Mai jos de 20 de dolari este acum pretul unei actiuni Facebook, in conformitate cu trendul negativ pe care l-au imbratisat actiunile companiei inca de la lansarea la bursa din New York. Cu astfel de tendinte, pare sa fie extrem de greu, daca nu imposibil, ca Facebook sa atinga din nou valoarea la care a fost evaluata initial.

Ultimele rezultate financiare raportate de companie au scos la iveala faptul ca gigantul a avut dificultati majore in a-si atinge obiectivele. In acelasi timp, cresterea a fost mult mai lenta decat in anii anteriori, acesta din urma fiind si unul din motivele pentru care compania nu a mai facut nici un fel de aproximari referitoare la viitor.

Facebook inca are o baza de utilizatori remarcabila si domina detasat prin numarul de utilizatori in spatiul retelelor sociale. Problema cea mai mare a aparut in momentul in care o mare parte din utilizatori s-au indepartat din ce in ce mai mult de la site si s-au orientat catre accesarea Facebook prin intermediul aplicatiilor de tablete sau smartphone-uri, un univers in care Facebook inca nu a introdus reclame.

Dupa o evaluare initiala de 104 miliarde de dolari, pe care multi au perceput-o ca fiind exagerata, un numar mare de analisti au aproximat o valoare corecta a actiunilor Facebook undeva pe la 16-20 dolari. Concluzia? Actiunile inca se mai pot duce in jos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele