01 iul. 2012 | 11:30

USB-ul la Nexus 7 face si nu face… multe

ACTUALITATE
USB-ul la Nexus 7 face si nu face... multe

Nexus 7 USB MHL

Odata cu trecerea catorva zile de la anuntul tabletei Nexus 7, incep sa apara pe internet detaliile care au reusit sa duca pretul unei tablete quad core la un nivel atat de scazut. Mai precis, incep sa fie evidente minusurile.

Desi s-a sperat destul de mult la aparitia unui port HDMI, in orice dimensiune, pe marginea tabletei Google, se pare ca acest lucru nu se va intampla. Nici macar prin intermediul unui adaptor MHL, care ar trebui sa faca conversia dintr-un microUSB intr-un HDMI, Nexus 7 nu suporta video out.

Se pare ca, in parte, si din cauza sistemului de operare Android 4.1, Jelly Bean, tableta de 7 inci cu Tegra 3 realizata de ASUS pentru Google nu suporta MHL sau OTG – USB On-The-Go. Pe de alta parte, USB-ul respectiv functioneaza totusi ca USB host. Din acest motiv puteti conecta in orice moment un mouse, o tastatura sau un adaptor ethernet la Nexus 7, iar lucrurile vor merge ca unse. Din pacate, nu suporta nici un fel de dispozitiv de stocare atasat.

Avand in vedere ca Google vinde tableta Nexus 7 cu o cota de profit minima, extrem de apropiata de inexistenta, astfel de minusuri erau inevitabile. Speram insa ca in cateva luni sa apara Google cu vreun dock special gandit pentru Nexus 7 care sa vina cu cateva functii pe care trebuia sa le vedem in pachet din prima zi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele