24 iul. 2012 | 17:00

USB Power Delivery va inlocui orice tip de incarcator

ACTUALITATE
USB Power Delivery va inlocui orice tip de incarcator

Pana acum orice conector USB oferea o tensiune de pana la cinci volti, de multe ori insuficienta pentru incarcarea sau functionarea anumitor perifericelor. Ei bine,  acest lucru urmeaza sa fie schimbat in viitorul apropiat.

usb_power_delivery

Noile specificatii USB Power Delivery vorbesc despre o putere de 100W pentru fiecare port USB, fie ca vorbim despre USB 2.0 sau USB 3.0. Cu alte cuvinte, prin utilizarea unor cabluri sau adaptoare speciale, vom putea incarca aproape orice prin USB, inclusiv laptopuri. De asemenea, actualele periferice care necesita un adaptor proprietar (hardurile externe de 3,5 inci), vor putea fi utilizate direct prin conexiunea USB.

Dupa cum noteaza si engadget.com, noile specificatii reprezinta un pas important pentru standardul USB, care desi nu se ridica la vitezele regasite pe Thunderbolt, reuseste sa-l depaseasca din punct de vedere al puterii de alimentare (10W).

Trebuie sa recunoastem ca ideea unui singur cablu de incarcare pentru aproape orice gadget sau device este una cat se poate de utila, mai ales pentru cei care au nevoie de mobilitate. Urmeaza sa vedem in ce masura noile standarde USB Power Delivery vor fi adoptate de catre producatorii hardware si daca acest lucru va afecta preturile placilor de baza, laptop-urilor sau altor dispozitive.