19 oct. 2012 | 13:40

Un smartphone Huawei cu Windows Phone 8 scapa pe internet

ACTUALITATE
Un smartphone Huawei cu Windows Phone 8 scapa pe internet

Huawei Ascend W1 este numele unui smartphone cu Windows Phone 8 adresat segmentului de piata mainstream, pe care compania chineza planifica sa-l comercializeze pana la sfarsitul acestui an in multiple colturi ale lumii.

Huawei Ascend W1 Windows Phone 8

Imaginea de mai sus a fost scapata zilele trecute pe Twitter-ul chinezesc, Sina Weibo, de un utilizator pe numele zh_en. Pe langa imaginea respectiva au fost publicate si cateva specificatii aferente noului terminal, pe care Huawei se pare ca-l va comercializa in multiple culori vii.

Huawei Ascend W1 este un smartphone care va veni echipat din start cu Windows Phone 8. Are un ecran de 4 inci, procesor dual core la 1,2 GHz si o camera de 5 megapixeli. Cantitatea de memorie RAM este egala cu 512MB, in timp ce spatiul de stocare preinstalat este limitat la doar 4GB. Bateria, care pare sa fie integrata, are o capacitate de 2000 mAh.

Huawei este unul din jucatorii de baza pentru lansarea Windows Phone 8 si unul dintre producatorii care ar trebui sa aduca pe piata primele smartphone-uri cu noul sistem de operare Microsoft. In acest caz particular, cateva surse din companie confirma ca Ascend W1 ar trebui sa fie disponibil la operatori sau in magazine de telefoane din Europa, China si SUA pana la sfarsitul acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele