01 sept. 2012 | 13:00

Un roman creeaza computere din aur si marmura

ACTUALITATE
Un roman creeaza computere din aur si marmura

Desi am mai vazut diverse gadgeturi acoperite cu aur, pana acum nu mi s-a mai intamplat sa vad desktopuri al caror pret este definit de folosirea pielii naturale, a aurului sau a marmurei ca elemente de design.

bureau-empire-pc-2

Cei de la Antena 1 au descoperit un roman, inginer electronist, care face valuri prin Franta datorita produselor exclusiviste pe care le comercializeaza. Numele lui George Chirita iar produsele nu sunt haine, ceasuri sau bijuterii, ci computere.

Cu contracte in intreaga lume, Chirita este aparent un integrator de sisteme ca oricare altul. Singura diferenta vine din utilizarea unor materiale extrem de scumpe precum pielea naturala, foita de aur sau marmura. Ideea initiala a businessului a plecat de la faptul ca exista foarte multi oameni bogati ce detin domicilii cu interioare somptuase ce-si doresc un PC care sa se asorteze.

Realizate in 3 stiluri clasice, produsele marcate sugestiv Chirita Paris includ atat desktopuri clasice sau sisteme all-in-one cu ecrane sensibile la atingere, cat si stick-uri USB sau fotolii cu difuzoare integrate. Daca va incanta sa fiti posesorul unui astfel de produs trebuie sa retineti ca preturile exagerate nu ocolesc nici unul din segmentele de productie ale lui Chirita.

Incercand sa justifice preturile care incep de 17.000 de euro pentru un PC si se duc la niste sume mult mai mari in functie de materialele folosite, Chirita a declarat ca toti angajatii sai sunt artisti si ca produsele sale sunt opere de arta.

tv-infinit3d-3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele