30 aug. 2012 | 12:00

Tehnologia inlocuieste fotomodelele creand standarde mai inalte

ACTUALITATE
Tehnologia inlocuieste fotomodelele creand standarde mai inalte

Cu cat te bucuri mai mult de beneficiile pe care ti le aduc ultimele gadgeturi si avansuri tehnologice cu atat urmatoarea lovitura este mai dureroasa.

Virtual Models

Un nou reportaj publicat de MarketWatch vine cu doua elemente negative cauzate de introducerea tehnologiei in domeniul modelingului. Mai precis, un nou sistem care inlocuieste fotomodelele reale cu personaje create pe calculator duce atat la locuri mai putine de munca pentru modele cat si un lucru mult mai rau pentru domnisoarele si doamnele de rand. Cu astfel de modele create, nu editate, in Photoshop sau 3DS Max, standardul de frumusete oricum exagerat, va fi dus la un nou nivel generand mai mult frustrare printre muritoarele de rand, mai mult stres si mai multe probleme psihice sau pe fond nervos.

H&M impreuna cu site-ul de vanzari electronice Vente-privee au inceput sa foloseasca pentru marketing si reclame, modele generate prin intermediul calculatorului. Cu alte cuvinte, perfectiunea este la un click distanta, la propriu, pentru cautatorii de modele perfecte. O dovada a acestui algoritm de creatie este prezent in imaginea de mai sus in care, daca sunteti atenti, nu veti observa nici o diferenta in postura sau dimensiunile domnisoarelor ci doar in culorile tenului, freze, si detalii ale fetei. Avantajele acestui sistem pentru companie sunt incredibile mai ales din punct de vedere financiar. Pe langa faptul ca nu mai platestc fotomodele pentru a prezenta respectivele vestimentatii, reusesc sa micsoreze pretul produselor finale pentru consumatori datorita reducerii costurilor de marketing. Software-ul folosit atat de Vente cat si de H&M este realizat de Looklet, o companie cu sediul in Stockholm, al carui CEO deja se lauda cu succesul produsului si cu faptul ca a primit deja multiple comenzi.

Cu speranta ca in lumea reala vom mai vedea pentru multi ani manechine reale, ramane sa vedem in ce medii vom mai vedea personaje care sunt doar aparent umane.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele