27 ian. 2012 | 15:15

Symantec recunoaste: site-ul spart si liniile de cod furate

ACTUALITATE
Symantec recunoaste: site-ul spart si liniile de cod furate

SYmantec

Compania Symantec, una dintre cele mai cunoscute in domeniul securitatii online, a fost victima un atac digital in urma caruia a fost pagubita de linii importante ale codului sursa.

Daca la inceputul acestei luni Anonymous afirma pe Twitter ca are in posesie respectivul cod si ca vrea sa-l faca public intr-un proces, acum Symantec a confirmat ca respectivele afirmatii nu erau deformate. In ceea ce priveste procesul, mai multi utilizatori au dat in judecata compania pe motiv ca a utilizat metode agresive marketing a propriilor produse, de multe ori ajungand sa-si sperie posibilii clienti.

In acelasi post aparut pe website-ul Symantec, compania atrage atentia asupra mai multor softuri ale companiei care ar putea fi exploatate folosind respectivele linii de cod. E vorba de Norton Antivirus Corporate Edition, Norton Internet Security, Norton System Works, Symantec Endpoint Protection 11 si Symantec Antivirus 10.2. Daca va numerati printre utilizatorii afectati, primul sfat este sa va actualizati aplicatiile antivirus. pcAnywherre, dezvoltat tot de catre Symantec ar putea fi una dintre cele mai afectate aplicatii de respectivul atac cibernetic. Sfatul celor de la Symantec in ceea ce priveste aceasta aplicatie este sa o folositi doar in cazuri de importanta majora.

Informatii suplimentare pe acest subiect vor fi publicate ulterior daca va fi cazul, pana atunci  accesati http://www.symantec.com/theme.jsp?themeid=anonymous-code-claims&inid=us_ghp_banner1_anonymous