10 apr. 2012 | 10:20

Sony se duce in jos – spera sa mai urce in urmatorii ani

ACTUALITATE
Sony se duce in jos - spera sa mai urce in urmatorii ani

world_of_sony

Intr-o stire preluata de Reuters de la Nikkei, ce pare a veni din surse oficiale, se anunta o situatie si mai gri in organizatia Sony decat se vehiculase oricum de acum cateva saptamani, legat de schimbarile radicale din companie.

Se pare ca in procesul global de restructurare Sony va renunta la 10.000 de angajati pana la sfarstiul acestui an, acest numar reprezentand 6% din forta de munca a companiei. Aproximativ 5000 de angajati vor iesi numai din segmentul chimic si din fabricile de LCD-uri din subordinea companiei. Intr-o miscare care are ca scop cresterea eficientei si accelerarea tranzitiei catre dispozitive mobile, alti 5000 de angajti vor parasi compania din aproape toate nivelurile, incepand cu dezvoltare si productie pana la management.

Trebuie retinut ca aceste concedieri vor afecta atat business-ul local, cat si cel international. Incercand sa acopere pierderile inregistrate pe piata de TV-uri, sapte dintre directorii companiei vor fi obligati sa-si returneze primele de sfarsit de an in conturile companiei.

Acest anunt vine cu putina vreme inainte de rezultatele financiare anuale ce vor fi facute publice in luna mai, moment in care se aproximeaza o pierdere de 2,9 miliarde$.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele