07 ian. 2012 | 11:40

SONY nu mai tine cu dintii de ProDuo, trece la carduri XQD

ACTUALITATE
SONY nu mai tine cu dintii de ProDuo, trece la carduri XQD

sony-xqd-memory-card-official

Dupa ce timp de mai multi ani SONY a tinut cu dintii de cardurile Memory Stick Duo si Pro Duo, acum a se pare ca si-a schimbat radical tactica.

Incepand cu luna februarie a acestui an, SONY va fi printre primii producatori de carduri de mare viteza de tip XQD. Cu capacitati de 16 si 32 GB, desi nu au foarte multe posibile gazde, noile carduri sunt cu siguranta demne de Nikon D4. Lasand la o parte preturile de 129$ pentru QDH16 si 229$ pentru QDH32, aceste tipuri de carduri au toate sansele sa inlocuiasca incet-incet CF-urile, care pana de curand erau criteriul cel mai solid de performanta si stabilitate in domeniu.

Noile carduri vor avea o performanta de 125 MB/s specificata, insa aceasta cifra reprezinta doar o cincime din viteza specificata de forumul din spatele noului standard XQD – 5 Gbps. Avand in vedere ca aceste carduri sunt dedicate aparatelor foto de mare viteza, tot in specificatii SONY a tinut sa mentioneze ca suporta pana la 100 de cadre capturate RAW in rafala.

La capitolul accesorii pentru noul standard, cu 45$ veti putea achizitiona un card reader si un adaptor pentru a le putea folosi si cu altceva decat cu aparatul foto.