11 dec. 2012 | 13:40

Solutia anti-malware de la Google este inutila

ACTUALITATE
Solutia anti-malware de la Google este inutila

Odata cu lansarea noii versiuni de Android 4.2, printre altele, Google s-a laudat cu un sistem inteligent anti-malware care vine odata cu noul update pe terminalele suportate. Testele au aratat ca software-ul de scuritate nu este foarte performant.

Security Alert Google Android Malware

Amatorii de securitate care s-au culcat pe o ureche pentru ca Google a decis sa introduca un sistem anti-malware in Android 4.2 pot deveni din nou ingrijorati. Un cercetator de la Universitatea din Carolina de Nord a ramas dezamagit in momentul in care a testat, folosind o tableta Nexus 10, sistemul de protectie a celor de la Google.

Xuxian Jian, pentru a-si forma o parere concludenta legata de ,,antivirusul” celor de la Google a facut o comparatie cu alte 10 aplicatii destinate terminalelor cu Android. Pentru testare a folosit 1260 de mostre de tip malware dintre care doar 193 au fost recunoscute si infectia a fost prevenita. In total vorbim de un procent de 15% in timp ce cel mai slab antivirus din test a atins procentul de 50%. Dezamagirea provocata de solutia Google este cu atat mai mare, cu cat toate mostrele folosite de Xuxian sunt disponibile de mult timp online si cele mai multe dintre ele au fost inaintate manual catre laboratoarele Google pentru testare. In plus, cu ceva timp inainte de lansarea solutiei de securitate de la Google, gigantul achizitionase VirusTotal, un antivirus care s-a comportat mult mai bine in acest test.

Ramane in continuare adevarat, faptul ca Androidul nu este neaparat un sistem nesecurizat. Pur si simplu, pericolul de a exploata toate vulnerabilitatile sale este mult mai mare din cauza nivelului de raspandire globala.

android 4.2 app verification

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele