22 nov. 2012 | 16:00

Sistemul de operare Sailfish se apropie de realitate

ACTUALITATE
Sistemul de operare Sailfish se apropie de realitate

Au trecut cateva luni de cand o echipa de fosti angajati Nokia si-au creat propria companie cu scopul de a reinventa sistemul de operare MeeGo intr-o alta platforma ce va ramane in istorie ca sailfish.

Nokia Meebo Jolla sailfish

Respectandu-si termentul dat in urma cu cateva saptamani, Jolla a demonstrat zilele trecute, pentru prima oara in public, noul sistem de operare bazat pe MeeGo, este vorba de Sailfish. Intr-o prezentare mai putin obisnuita, o parte din echipa de dezvoltatori a optat pentru demonstrarea noului SO in cadrul unei emisiuni de la MTV Finlanda. La prima vedere, se pare ca sistemul ruleaza pe Nokia N950.

Clipurile de mai jos integreaza cateva concepte interesante, printre care un ecran principal care functioneaza ca un meniu de acces al aplicatiilor din fundal. Printre punctele forte ale platformei, pe care Jolla a simtit nevoia sa le mentioneze in prezentare se numara abilitatea sistemului de operare de a rula o mare parte din aplicatiile de Android fara nici un fel de modificari datorita unei aplicatii software intitulata Myriad dezvoltata de Alien Dalvik.

Ramane acum sa experimentam si la prima mana noul sistem ce va fi disponibil undeva in al doilea trimestru din 2013.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele