11 iun. 2012 | 10:30

Sistemul de operare iOS ar putea fi reconstituit de la zero

ACTUALITATE
Sistemul de operare iOS ar putea fi reconstituit de la zero

Project Magenta

Christina B, un dezvoltator, a inceput lucrul la un proiect mai putin obisnuit, sub numele de Project Magenta. Daca va fi incununat de succes, rezultatul ar fi crearea unui sistem de operare extrem de apropiat de iPhone OS. Sistemul va fi integral open source si va rula pe orice dispozitiv bazat pe un procesor compatibil ARMv7.

Project Magenta pleaca de la aceeasi baza open source folosita si de sistemul iOS al celor de la Apple – Darwin. Daca totul merge conform planului, Christina va realiza o clona a sistemului de operare creat in Cupertino, inlocuind partile proprietare cu alternative open source. In ceea ce priveste kernelul noului OS, se pare ca vorbim de acelasi Linux pe care il stim de foarte multi ani.

Desi CoreOS are sanse de 99-100% sa fie compatibil cu iOS la nivel de infrastructura, aceeasi Christina B a atras atentia asupra faptului ca refuza sa implementeze framework-urile necesare rularii de aplicatii create pentru iOS. La acest capitol insa, partea buna este ca, atata timp cat proiectul isi va mentine statutul de open source, orice alt dezvoltator are puterea de a implementa respectivele framework-uri.

Pentru mai multe detalii legate de acest proiect puteti accesa http://crna.cc/magenta_source.html.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele