15 mai 2012 | 15:15

Siri e indecisa: Cel mai bun smartphone din lume este…

ACTUALITATE
Siri e indecisa: Cel mai bun smartphone din lume este...

Din cauza unui algoritm folosit de Siri, asistentul personal preinstalat pe iPhone 4S, raspunsul la o intrebare destul de banala a ajuns sa fie cea mai populara gluma de pe internet.

In momentul in care o intrebai pe Siri care este cel mai bun smartphone, in 9 cazuri din 10 raspunsul era destul de ghidus si suna ceva de genul „cel pe care-l ai in mana” sau „Glumesti, nu-i asa?”. Ei bine, zilele trecute cineva a formulat un pic altfel intrebare si a obligat-o pe Siri sa apeleze la baza de date Wolfram Alpha – care furnizeaza in medie 25% din toate raspunsurile afisate de Siri. Surpriza, acest motor de cautare, a clasificat Nokia Lumia 900 ca fiind cel mai bun smartphone pe baza review-urilor unui numar destul de mare de utilizatori, iar in consecinta Siri a ajuns la aceeasi concluzie.

Mai nou, scenariul definit mai sus nu mai este valabil. Cum asa?

Astfel de scapari atrag atentia Apple destul de rapid, motiv pentru care raspunsul la respectiva intrebare a revenit la forma sa initiala.

Personal, as prefera sa apelez la propria parere in momentul in care vreau sa fac o achizitie atat de importanta precum un smartphone si sa nu intreb un asistent virtual. Voi cum faceti?

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele