28 aug. 2012 | 10:30

Si Google si-a dat cu parerea dupa verdictul Apple/Samsung

ACTUALITATE
Si Google si-a dat cu  parerea dupa verdictul Apple/Samsung

Desi era previzibil ca Google nu-si va pastra linistea cand vine vorba de verdictul procesului dintre Apple si Samsung, abia astazi a facut in sfarsit publica o declaratie.

Android

Dupa ce s-a ajuns la concluzia ca Samsung trebuie sa plateasca celor de la Apple 1,049 miliarde dolari intr-un proces care implica smartphone-uri si tablete cu Android, compania Google nu putea sa ramana tacuta. Ca urmare, biroul de presa al acesteia a lansat urmatoarele afirmatii. Merita atras atentia asupra faptului ca tonul desi este simplu si la subiect, prin cuvintele folosite nu s-a manifestat o atitudine agresiva precum a celor de la Samsung.

,,Tribunalul responsabil de apeluri va avea in vedere atat acuzatiile de incalcare a patentelor cat si validitatea respectivelor patente. Marea majoritate a acestora nu au legatura cu nucleul sistemului de operare Android si sunt in acest moment re examinate de Biroul de Patente al SUA. Industria mobila se misca repede si toti jucatorii – incluziv proaspat sositii – construiesc pornind de la idei ca exista de zeci de ani. Lucram cu partenerii nostrii pentru a oferi consumatorilor produse accesibile si inovative si nu vrem ca nimic sa ne limiteze aceasta activitate.”

Chiar daca atitudinea din textul oficial pare interpretabila in mai multe feluri, un lucru este sigur, si cei de la Google sunt de parere ca o parte din ideile avute in vedere in proces exista de cateva zeci de ani.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele