26 mart. 2012 | 14:00

S-a actualizat XBMC la 11.0 / Eden si a devenit mult mai util

ACTUALITATE
S-a actualizat XBMC la 11.0 / Eden si a devenit mult mai util

xbmc

XBMC este una dintre cele mai populare aplicatii/interfete pentru sisteme de tip media center si nu numai. In plus, este gratuita.

In cazul noii versiuni, XBMC 11.0 – Eden, pe langa faptul ca este disponibila atat pentru Windows, OS X, OS X PowerPC, Linux in general sau Ubuntu (XBMCuntu) – intr-o versiune particularizata care suporta sisteme embeded, aceasta va mai putea salaslui instalata si pe alte platforme fara prea mari dificultati. Este vorba de Apple TV, Apple TV 2 si, desigur, un iPad sau un iPhone jailbreak-uit. Procedura de instalare este banala.

XBMC 11 sau Eden vine cu niste functii incredibile pentru un software gratuit. Pe langa o varietate foarte mare de add-on-uri pe care le puteti rula fara nici un fel de probleme, noua versiune a soft-ului vine cu suport pentru AirPlay. Aceasta functie, pe cat de mult mi-am dorit-o pe un sistem obisnuit si nu un Apple TV apartinand celei de-a doua generatii, pe atat de usor este de configurat.

Practic, este suficient sa mergeti in zona de „Settings” a aplicatiei, sa selectati tab-ul network, sa activati AirPlay Streaming, dupa care sa va asigurati ca sunteti si cu iDevice-ul intr-o retea cu acelasi nume. De aici, totul merge ca uns, va puteti uita la filme de pe iPhone sau iPad pe un ecran mare fara nici un fel de probleme si mai ales, fara fire. Printre alte modificari, se numara imbunatatirea skin-ului implicit integrarea unui nou serviciu de vreme probabila.

Puteti gasi intreaga lista de modificari, care este imensa, la adresa de mai jos, in format text descarcabil gratuit:

www.gtlib.gatech.edu/pub/xbmc/releases/11.0-Eden-changelog.txt.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele