26 apr. 2012 | 09:45

Robotul SAR-400 simte atingerea degetelor [+VIDEO]

ACTUALITATE
Robotul SAR-400 simte atingerea degetelor [+VIDEO]

robot rus

Credeati ca pentru un moment doar SUA are „dreptul” si puterea necesara pentru a trimite un robot in spatiu? Nu. Totul este contrazis de un concept al rusilor.

SAR-400 este robotul creat ca o alternativa pentru Robonautul celor de la NASA. Aflat intr-un stadiu destul de avansat de teste, SAR-400 este programat sa interactioneze cu Statia Spatiala Internationala pana in anul 2014.

Printre cele mai semnificative diferente se numara posibilitatea de a trimite senzatiile resimtite de aparat prin varful degetelor electronice. Prinre altele, acelasi robot poate duce la bun sfarsit activitati precum infiletarea unui surub, deschiderea unor trape, si multe alte lucruri.

Partea de simtit in varful degetelor, cu care inginerii din Rusia se mandresc teribil, se datoreaza unei perechi de manusi speciale care preiau si reconstruiesc experienta tactila retraitata pe planeta Marte, de exemplu. Nu vor lispi nici functiile captura audio/video, din pacate, acestea nu vor fi apreciate cu atat de mult entuziasm precum cea de captura de trairi experimentate la atingerea unui subiect.

Singurul lucru care intarzie lansarea acestui minunat prototip in spatiu are legatura cu gasirea unui standard sau a unei tehnologii cu care sa faca echipa buna in a transmite un semnal complex audio/video/sentiment la atingere.

Clipul de mai jos care demonstreaza o parte din functionalitatea robotului:

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele