10 sept. 2012 | 12:30

RED anunta cu o camera alb-negru de 42.000 dolari

ACTUALITATE
RED anunta cu o camera alb-negru de 42.000 dolari

Incredibil, dar adevarat! Desi nu este destinata publicului larg, noua camera a celor de la RED este nici macar potrivita pentru 99% dintre productiile de la Hollywood.

Red Epic-M

Epic-M Monochrome este numele celei mai noi camere video create de cei de la RED. Aceasta filmeaza exclusiv in alb-negru si este bazata pe un senzor Mysterium-X modificat. Magia noului senzor sta in posibilitatea de a captura imagini cat mai clare fara artefacte la o rezolutie cu 15-20% mai mare decat a versiunii color a aceluiasi senzor. Tot la avantaje specifice acestei versiuni intra o sensibilitate sporita la lumina cu un ISO nativ de 2000, de doua ori mai mare in comparatie cu Red Epic-M sau Epic-X.

Camera va fi disponibila incepand cu luna octombrie a acestui an, iar cei care vor face efortul sa-si ia un astfel de titan in ziua lansarii vor beneficia in 2013 de upgrade gratuit al senzorului de la Mysterium-X la Dragon 6K. In cazul aceasta camera vi se pare o absurditate tehnologica, David Fincher, regizorul filmelor Social Network, Fight Club si Se7en, deja foloseste cateva astfel de camere pentru urmatorul sau lung metraj.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele