05 ian. 2012 | 12:40

Quanta da in judecata AMD pentru minciuna in legatura cu specificatiile termice

ACTUALITATE
Quanta da in judecata AMD pentru minciuna in legatura cu specificatiile termice

Chiar daca numele Quanta s-ar putea sa nu va spuna prea multe, acesta este unul dintre cei mai mari producatori de laptopuri care nu tine mortis sa isi vada numele pe produse. Creeaza sisteme portabile mainstream sau low-end pentru companiile doritoare cu brandurile acestora din urma imprimate.

Problema este ca, de ceva timp, din cauza unor specificatii termice false, trimise de AMD, atat in ceea ce priveste CPU-urile, cat si GPU-urile ATI, dupa spusele Quanta foarte multe sisteme s-au intors in fabrica, in special modele recente create pentru NEC. Practic, din cauza faptului ca AMD a mintit in legatura cu tipul si dimensiunea sistemului de disipare a caldurii aferente cipurilor proprii, au aparute defecte la o serie de laptopuri.Solutia? Un proces, desigur.

Quanta da in judecata AMD pentru frauda, incalcare a contractului de productie, neglijenta, plus multe alte particularitati, pe care spera ca decizia unui tribunal sa le reflecte in sume de bani foarte mari. AMD spune ca afirmatiile celor de la Quanta sunt false si ca aceeasi serie de chip-uri a fost folosita fara probleme intr-o alta serie de notebook-uri.

Sa inceapa batalia! Tribunalul are intotdeauna dreptate, iar acest caz cu siguranta nu va fi o exceptie.