20 ian. 2012 | 16:02

Protestul anti-SOPA nu a trecut neobservat

ACTUALITATE
Protestul anti-SOPA nu a trecut neobservat

wikipedia anti-SOPA

Cu totii suntem constienti ca ne dorim ceva atunci cand stim ca nu putem sa il avem. La aceasta dorinta trebuie sa mai adaugam si publicitatea de care s-au bucurat participantii la protestul anti-SOPA si din aceasta ecuatie rezulta o crestere incredibila a traficului.

In ziua protestului, Wikipedia a fost in Marea Britanie al optulea cel mai vizitat site, o pozitie destul de ridicata avand in vedere ca tot ce a afisat a fost o pagina neagra cu un mesaj despre libertatea internetului.

Conform pocket-lint.com, 5,8 milioane de englezi au accesat site-ul , iar varianta Wikipedia Mobile a inregistrat o crestere de peste 1 milion de vizitatori.

Fondatorul enciclopediei, Jimmy Wales, a declarat ca protestul a fost un real succes postand pe Twitter ca: 8 milioane de americani au cautat numerele de telefon al Congresului si peste 162 de milioane de oameni au vizitat pagina de protest.

Wikipedia nu a fost singurul site care s-a bucurat de atentia oamenilor in ziua protestului, oficiali din partea Google au declarat ca 4,5 milioane de oameni au semnat petitia lansata impotriva SOPA.

Am fi curiosi sa aflam feedback-ul primit si de site-urile roamanesti care s-au alaturat protestului precum DEX online.