06 iul. 2012 | 11:24

Olympus anunta un prototip de display atasabil la ochelari

ACTUALITATE
Olympus anunta un prototip de display atasabil la ochelari

Olympus

Desi situatia finaciara a companiei nu este inca cea mai buna, Olympus a anuntat in aceste zile un prototip de display atasabil la ochelari.

Intitulat MEG4.0, gadget-ul din imaginea de mai sus foloseste conectivitate Bluetooth 2.1 pentru a se conecta la smartphone-uri, iar pentru o claritate deosebita a continutului afisat in lumina naturala foloseste o tehnologie optica proprietara.

Dispozitivul celor de la Olympus nu integreaza si o camera video, precum Project Glass al Google, insa are un ecran cu o rezolutie de 320 x 240 pixeli. Are doar 30 de grame cu baterie cu tot, o particularitatea remarcabila avand in vedere volumul de tehnologie integrata. Desi nu se cunosc mai multe detalii pe partea de functionalitate, gadget-ul promite o autonomie de 2 ore de folosire continua si 8 ore de folosire intermitenta. Daca luam in calcul si prezenta unui accelerometru in intregul ansamblu, aparatul devine si mai complex.

In definitiv, s-ar putea ca o parte semnificativa din experienta utilizarii unui astfel de accesoriu sa se rezume la aplicatiile dezvoltate intern de la Olympus, sau eventual de parteneri. Cu un pic de noroc, daca isi joaca toate cartile cum trebuie, cu un astfel de gadget Olympus ar putea da lovitura.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele