17 apr. 2012 | 08:00

Oficial: RED stie sa faca si altceva decat camere video high-end

ACTUALITATE
Oficial: RED stie sa faca si altceva decat camere video high-end

red_large

Cu cateva zile inainte de un eveniment de lansare care va avea loc saptamana aceasta, presedintele RED – Jarred Land a simtit nevoia sa detalieze doua noi produse pe care compania le are „pe teava” in viitorul apropiat.

RED, compania renumita pentru camerele sale video high-end cu posibilitate de captura la rezolutie 4K, va lansa anul acesta doua produse din domenii in care nu a mai pasit pana acum.

REDray Projector este un proiector laser cu rezolutie 4K capabil sa afiseze continut 3D pasiv polarizat la o viteza maxima de 120 cadre pe secunda. Pretul unui astfel de proiector va fi de aproximativ 10.000$. Dubios este faptul ca, desi este mentionata o diagonala maxima pentru imaginea proiectata de acest dispozitiv – 4,57 metri, aparent aparatul va fi suficient de puternic incat cu ajutorul unor accesorii suplimentare sa poata face fata si in cinematografe.

Al doilea produs mentionat de Jarred Land este REDray Player, un media box compatibil 4K si care, cu ajutorul a 4 cabluri HDMI 1.4, poate trimite continut la rezolutie 4K cu o viteza de 120 FPS-uri. Gandit parca pentru proiectorul REDray, dispozitivul mai poate fi folosit pentru a descarca continut multimedia pe un hard disk intern sau pentru a reda continut de pe un modul de memorie flash. Continutul transmis va fi protejat cu ajutorul tehnologiei proprietare REDPASS DRM in timp ce partea de control si interactiune cu REDray Player va putea fi realizata si prin intermediul unei tablete.

Ramane sa avem si niste specificatii detaliate pentru noile dispozitive, astfel ne vom putea lamuri daca preturile aferente celor doua produse REDray se justifica macar partial daca nu integral.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele