11 dec. 2012 | 09:00

Un nou atac cibernetic impotriva agentiilor guvernamentale din SUA

ACTUALITATE
Un nou atac cibernetic impotriva agentiilor guvernamentale din SUA

Organizatiile guvernamentale sunt din ce in ce mai atacate de hackeri. Saptamana trecuta vorbeam de ONU iar acum un atac cibernetic a transformat in victime FBI-ul, NASA, Pentagonul, ESA, Rezerva Federala si alte cateva agentii.

NASA Database Leaked by r00tw0rm

Un grup de hackeri intitulati GhostShell si-au asumat atacurile din ultimele zile asupra diverselor organizatii guvernamentale si au recunoscut furtul a peste 1,6 milioane de conturi. Grupul, care are vagi legaturi cu Anonymous, a realizat aceste atacuri ca parte dintr-o miscare hacktivista de amploare intitulata #ProjectWhiteFox. La nivel general, printre victime s-au numarat companii si agentii care activau in domeniul aerospatial, nanotehnologie, banci, legislatura, educatie, guvern si armata. Trecand peste faptul ca aproape tot ce misca in SUA a fost vizat, metoda aleasa nu a fost ca si pana acum de tip DDoS ci s-au folosit exclusiv injectii SQL pentru extragerea datelor. Printre informatiile furate se numara in mare parte adrese IP, conturi si parole, adrese de emaill si, numere de telefon unde era cazul.

O parte semnificativa din volumul de informatii furate au fost postate pe site-uri gen GitHub, Slexy, Private Paste sau  Anonpaste.me. Cu toate ca este aproape imposibil pentru un om obisnuit sa parcurga acest volum de informatii, acest aspect nu este nici pe departe o consolare pentru cei ai caror date sunt incluse printre materialele furate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele