22 ian. 2012 | 12:17

NYPD testeaza un detector de arme cu o raza de 5 metri

ACTUALITATE
NYPD testeaza un detector de arme cu o raza de 5 metri

Toti vedem la televizor filme cu gastile din New York, era si cazul ca avansul tehnologic sa previna unele din evenimentele tragice din zona.

Dezvoltata in colaborare cu Ministerul Apararii din SUA, tehnologia integrata in dispozitiv foloseste o metoda de scanare si detectare la frecventa de 1THz. Cu ajutorul acestei metode este masurat nivelul radiatiilor emise de corpul uman in mod normal si se determina daca respectivul flux de radiatii este perturbat de un obiect strain, precum o arma.

Comisarul politiei din New York, Ray Kelly, a afirmat ca respectivul dispozitiv reprezinta deja un mijloc foarte bun de a determina, fara un contact direct, daca oamenii poarta arme la ei.

La intrebarea daca dispozitivul va incepe sa fie si folosit, acelasi comisar a precizat ca implementarea proiectului la scara larga va fi amanata pana la intampinarea unor situatii mai drastice.

Cum era imposibil ca cineva sa nu fie impotriva, reprezentanti ai Uniunii pentru Drepturile Cetateanului din New York deja au sarit ca arsi, afirmand ca un astfel de dispozitiv perturba dreptul la o viata privata al cetatenilor obisnuiti. Asa sa fie?