14 mart. 2012 | 14:12

NVIDIA se baga in ultrabook-uri de la Acer, la propriu

ACTUALITATE
NVIDIA se baga in ultrabook-uri de la Acer, la propriu

ACER Aspire Timeline Ultra M3-581TG are o mare parte din specificatiile unui ultrabook, reusind insa sa domine un astfel de ultra portabil cand vine vorba de performanta, datorita unui parteneriat cu NVIDIA. Este primul sistem ultra subtire, cu o baterie de lunga durata, care vine cu un GPU de la GeForce.

NVIDIA se baga in ultrabook-uri de la Acer

Partea cea mai interesanta sta insa in GPU-ul pe care cei de la NVIDIA au reusit sa il creeze special pentru astfel de sisteme si care poarta numele de Kepler. Perfect chiar si pentru Battlefield 3 cu detalii maxime la rezolutia nativa de 1366 x 768 a notebook-ului, compania pretinde ca noul sistem poate fara probleme sa atinga 8 ore de viata folosind tehnologia dual graphics NVIDIA Optimus. Ca un plus de functionalitate, intr-o carcasa de 20 mm, cei de la ACER au avut loc si pentru o unitate optica.

Noul GPU, care poarta numele exact de GeForce GT640M, este construit pe tehnologie de 28nm si 384 core-uri care functioneaza la o frecventa de 625 MHz, cu o interfata de memorie de 128 biti. Pentru a avea o notiune mai exacta in ceea ce priveste puterea de texturare din noile chip-uri, NVIDIA a afirmat ca un astfel de GPU poate genera 20 miliarde de texturi pe secunda.

Desi o astfel de putere nu este neauzita pe un notebook, GT 555M si GTX 560M facand o treaba foarte buna in a completa acest segment de piata, magia noului GT 640M sta in consumul de energie electrica. Daca batranii titani din seria 500 aveau nevoie si de mult curent si de mult spatiu pentru racire, noul GPU incape chiar si intr-un ultrabook si nici nu consuma prea mult.

In ceea ce priveste sistemul demo pentru aceasta platforma, nu prea sunt caracteristici care sa ne uimeasca. Ultra M3 de la ACER este un sistem care extinde un pic specificatiile ultrabook-ului de la Intel prin faptul ca integreaza un panou de 15,6 inci. Ecranul este de tip LCD, iar rezolutia acestuia este de 1366 x768. Procesorul este un ULV Core i7 2637M si poate  integra pana la 6 GB RAM.

Pe partea de stocare, puteti alege dintre un hibrid de 500GB cu 8GB SSD si un SSD de 256 GB.

Sistemul are sub 2,26 kg si ar trebui sa fie disponibil pana la sfarsitul acestei luni, la un pret inca nespecificat.