09 apr. 2012 | 09:30

NVIDIA a scapat specificatiile Tegra 4 pe internet

ACTUALITATE
NVIDIA a scapat specificatiile Tegra 4 pe internet

Tegra

Chiar daca Tegra 3 mai are un pic de lucru pana va atinge dominatia pietei, cum a reusit de altfel Tegra 2 sa o faca, deja au inceput sa circule pe internet zvonuri legate de urmatorul Tegra 4 – nume de cod Wayne.

Numele de cod Wayne precede alte doua nume de cod – Logan si Stark – si este urmasul lui Kal-El. Tegra 3 sau Kal-el a fost primul cip cu nume de super erou.

Tegra 4 va veni in nu mai putin de 4 variatii in 2013 respectand aceeasi arhitectura precum Tegra 3 – 4 core-uri pentru gaming si aplicati complexe si un al cincilea core pentru aplicatii obisnuite, cel putin asa arata documentul de mai jos. Vor fi doua modele de varf – T40 la 1,8GHz si T43 la 2GHz, primul sosind pe piata in primul trimestru din 2013 si unul in cel de al treilea trimestru.

O varianta mainstream a chipului Tegra 4 va purta numele de AP40 si va fi, de asemenea, disponibila in cel de al treilea trimestru al lui 2013, acesta insa nu va veni cu o frecventa de functionare fixa ci va avea intre 1,2 si 1,8 GHz. Construite in jurul procesorului ARM Cortex A15, toate cele 3 procesoare sunt gandite pentru tablete al caror ecran ar avea in jur de 10 inci.

Tot in al treilea trimestru al anului urmator ar trebui sa apara si o a patra variatie a acestui SoC de la NVIDIA, intitulata SP3X, tactat de la 1,2 la 2,0 GHz. Aceasta din urma ar fi dedicata tabletelor cu o dimensiune de aproximativ 7 inci. SP3X va fi si primul SoC din istoria compania ca va include un chip LTE si suport pentru HSPA+ 42 Mbps. Avand in vedere presiunea din partea producatorilor de tablete de a include suport pentru LTE in Tegra 3, trimestrul al treilea din 2013 cu siguranta nu este un termen foarte convenabil.

Mai ramane sa vedem daca informatiile pe care le puteti regasi mai jos sunt si cele corecte, din pacate chinezii de la VR-Zone nu ofera foarte multe detalii care sa le confirme veridicitatea.

nvidia_tegra4_specs

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele