09 mart. 2012 | 10:40

NVIDIA a luat-o personal – A5x, de 4 ori mai performant decat Tegra 3?

ACTUALITATE
NVIDIA a luat-o personal - A5x, de 4 ori mai performant decat Tegra 3?

NVIDIA Apple

Am spune ca evenimentul de ieri marca Apple nu a facut valuri prea mari, exceptand, desigur, lansarea Noului iPad. Dar in culise… unul dintre graficele expuse pe ecran a suparat cativa directori de companie, cum ar fi de la NVIDIA.

Este vorba de afirmatia ca noul SoC A5X are o putere grafica de 4 ori mai mare decat NVIDIA Tegra 3. Printr-un comunicat trimis celor de la ZDNet, NVIDIA a afirmat ca, fara un benchmark precis mentionat, acea afirmatie este prea generala. Ca solutie, aceeasi companie a afirmat ca va achizitiona noul iPad si isi va face propriile teste pentru a vedea ce schimbari exista la capitolul performanta.

In alta ordine de idei, daca Apple A5X este de doua ori mai rapid decat SoC-ul Apple A5, despre care Anandatech a scris anul trecut ca in cateva teste este de doua ori mai puternic decat Tegra 3, sunt mari sanse ca graficul sa fie corect.

Ca o concluzie, cand cei de la The Verge au contactat NVIDIA pentru o declaratie pe acest subiect, raspunsul a fost mult mai putin agresiv decat s-ar fi asteptat: „E placut sa vezi ca Apple se compara cu Tegra 3. Acest fapt nu face decat sa scoata la iveala importanta puterii grafice, particularitate pe care noi am insistat tot timpul.”