18 mart. 2012 | 07:00

Noul iPad – unde poate fi gasit si care sunt cele mai bune preturi

ACTUALITATE
Noul iPad - unde poate fi gasit si care sunt cele mai bune preturi

ipad-3-ro-e1331146468775

Pe 16 martie a inceput febra asociata lansarii proaspetei versiuni a tabletei Apple – noul iPad. Lansat concomitent in SUA, Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Singapore, Elvetia, Anglia, Puerto Rico si US Virgin Islands, ca de fiecare data, iPad-ul a facut furori atat printre cei care isi doreau un upgrade sau care si-au propus sa achizitioneze prima tableta creata in Cupertino.

Deja obisnuit, cozile au fost interminabile si preturile extrem de variate. Avand ca reper cele mai ieftine versiuni, 16GB Wi-Fi si 16 GB WiFi+4G, in SUA respectivele modele puteau fi achizitionate cu 499$, respectiv 629$. Aceleasi iPad-uri se gaseau in Germania la 479 euro, respectiv 599 euro. In Franta, preturile deja mai cresteau cu cate 10 euro fiecare. In Anglia, unde lira sterlina este la putere, preturile sunt de 399 lire pentru versiunea de 16GB WiFi si de 499 lire pentru 16GB WiFi+4G. In dolari australieni, vorbim de 539$, respectiv 679$.

new-ipad-launch-line

Daca tot am sintetizat situatia preturilor de peste granita, sa vedem cum stam in Romania. La noi in tara, noul iPad va fi disponibil oficial pe 23 martie prin cateva magazine online si prin reteaua iStyle. Pe de o parte, e imbucurator ca la o distanta atat de mica de lansarea din SUA vom putea pune mana pe noua tableta folosind un canal oficial. Pe de alta parte insa, daca ardeti de nerabdare, versiunea de 16GB WiFi deja se vinde pe okazii.ro la preturi cuprinse intre 650 si 750 euro.

Revenind la metodele oficiale de achizitie, daca emag.ro au preferat sa creeze o pagina de intampinare  fara preturi, cu promisiunea ca va fi disponibil pe 23 martie, alte magazine online au atasat si preturile de achizitie sau, mai bine-zis, de precomanda ale noii tablete. Koyos.ro vinde un iPad 16GB WiFi cu 3.100 lei, in timp ce unul cu WiFi si 4G poate fi achizitionat la pretul de 3.700 lei. PCGarage.ro are un pret de 2.999 lei pentru versiunea WiFi si nici un pret pentru versiunea cu 4G. La prima vedere, cel mai mic pret il au momentan cei de la DC-Shop.ro care vand noul iPad cu 2.623 lei pentru 16GB spatiu, chiar daca nici ei nu au si o versiune cu 4G.

Cel mai probabil, la momentul lansarii oficiale, pe 23 martie, preturile vor mai scadea un pic si la noi si se vor alinia destul de bine la cele din Europa. Momentan, nu putem decat sa asteptam sau sa punem mana pe telefon pentru a o suna pe matusa din America, Franta, Germania, Australia, etc. Cine stie, poate ne trimite ea unul 😉