22 iun. 2012 | 00:08

Nokia nu are emotii pentru modelele actuale Lumia, chiar si fara WP8

ACTUALITATE
Nokia nu are emotii pentru modelele actuale Lumia, chiar si fara WP8

nokia-lumia-900

Una din loviturile substantiale pe care le-a dat ieri Microsoft se refera la lipsa posibilitatii de upgrade la noul OS WP8 pentru posesorii de smatphone-uri Lumia, chiar si pentru posesorii de terminale de varf precum Lumia 900.

Desi Windows Phone 7.8 va fi o mostra semnificativa din functionalitatea WP8, baietii de la The Verge l-au consultat un pic pe Kevin Shields de la Nokia pentru a auzi si o parere oficiala in ceea ce priveste increderea sau neincrederea companiei in Lumia.

Kevin a afirmat: ,,Cu siguranta cred ca facem mai mult decat suficient pentru utilizatori. Sunt de parere ca un utilizator obisnuit probabil nici nu stie de toata aceasta tevatura cu upgrade-ul”. La intrebarea referitoare la perspectivele de upgrade pentru Lumia 900, acelasi Shields a afirmat ,,Sunt convins  ca in cazul unor produse precum Lumia 900, atunci cand un consumator intra in magazin si cumpara un astfel de terminal primeste o valoare incredibila pentru suma platita. Pe langa asta, dispozitive precum acesta vor continua sa beneficieze de inovatii si suport pentru o lunga perioada din partea noastra.”

Desi vor exista noi aplicatii care sa profite de functii implementate exclusiv in WP8, reprezentantul Nokia a tinut sa asigure utilizatorii ca vor primii noi functii in permanenta prin actualizari si aplicatii realizate in house de catre companie. Aplicatii precum Camera Extras, care vor ajunge pe toate terminalele Lumia pana la sfarsitul lunii iulie sunt o dovada clara a acesti afirmatii. Camera Extras va permite utilizatorilor sa faca capturi panoramice si poze de grup inteligente.

Ca o nota subiectiva, eu cred ca Nokia submineaza inteligenta utilizatorilor cu astfel de afirmatii si, desi Lumia 900 este un terminal senzational, in lumea in care traim din ce in ce mai multi utilizatori se gandesc la viitor si pun in balanta optiunile de upgrade gratuit si suport prelungit. Din moment ce aceste elemente lipsesc din toate terminalele Lumia de pe piata eu cred ca Nokia a primit o noua lovitura in aceasta perioda, lovitura de care cu siguranta nu avea nevoie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele