18 apr. 2012 | 09:45

Smartphone-urile Nokia Lumia nu sunt dorite in Europa

ACTUALITATE
Smartphone-urile Nokia Lumia nu sunt dorite in Europa

nokia-lumia-900-front-back

Se stie, dispozitivele noi sunt bune sau foarte bune cand le cumperi din magazin si-ti faci o parere legata de performanta lor. Din pacate, parerea celor care conteaza nu este foarte buna cand vine vorba de noile terminale Nokia Lumia.

Se pare ca exista motive extrem de bine definite legate de lipsa de popularitate a terminalelor cu Microsoft Windows Phone, dupa cum reiese dintr-un studiu realizat de catre Reuters pe patru operatori de telefonie mobila din Europa.

Smartphone-urile Nokia Lumia sunt percepute ca a avea un pret exagerat si un sistem de operare care dupa cativa ani continua sa fie la inceput. Utilizatorii prefera sa ocoleasca un telefon cu Windows Phone care la prima sa iteratie in haine de Lumia avea ca sop salvarea companiei finlandeze.

Cu afirmatii de genul „Nimeni nu vine in magazin sa ceara un Windows Phone”, este evident ca reticenta fata de platforma a unor operatori precum Orange sau Vodafone este mai mult decat riscanta, daca nu ingrijoratoare, pentru Nokia. „Noile terminale Nokia pur si simplu nu sunt suficient de bune” – acestea au fost cuvintele unui director de filiala al unui operator de telefonie mobila care are toate sansele ca in 2-3 ani sa regrete afirmatia sau decizia de a nu grabi procedura de adoptie.

In acelasi raport sunt prezentate cateva cifre interesante legate de proiectele pe termen scurt ale Nokia. Compania finlandeza spera ca ale sale terminale sa castige o rata de adoptie mult mai mare pana  sfarsitul acestui an, tinzand catre un relaxant loc 3 in piata SO-urilor mobile, dupa Android si iOS.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele