20 apr. 2012 | 09:26

Nokia la inceput de 2012 – arata dezastruos!

ACTUALITATE
Nokia la inceput de 2012 - arata dezastruos!

NOKIA WORLD

Toata lumea se astepta ca celor de la Nokia sa le mearga extrem de rau in ceea ce priveste rezultatele finaciare, iar realitate, din pacate, este chiar mai crunta decat aproximarile.

Cu pierderi la vanzare de 1,3 miliarde$ pe primul trimestru din 2012, Nokia inregistreaza deficit net de 590 milioane$. Desi oficialii companiei mentionasera ca nu se va intra prea curand pe un trend ascendent, rezultatele sunt parca prea sumbre.

Cele 11,9 milioane de dispozitive inteligente comercializate in primul trimestru al acestui an nu reprezinta nici jumatate din cele 24,9 milioane de dispozitive din aceeasi categorie vandute in primele trei luni din 2011.

Desi acest rezultat a fost generat de scaderile in vanzare a terminalelor cu Symbian, Nokia a mentionat ca la un anumit nivel si cresterile inregistrate in comercializarea terminalelor Lumia au influentat respectiva scadere. Doar costurile de operare pentru divizia de Dispozitive Inteligente si Servicii a Nokia s-au reflectat in pierderi de 219 milioane$, aceasta din urma fiind o cifra mult mai mica decat cele 729 milioane$ aferente aceleasi perioade a anului trecut cand se pregatea sa se faca trecerea la Windows Phone.

Aceasta perioada de tranzitie era previzibila pentru cei de la Nokia, insa mai trist este faptul ca nu pare sa se incheie prea curand, caci estimarile pentru urmatorul trimestru sunt la fel de sumbre.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele