21 nov. 2012 | 10:00

Nintendo Wii U face viata grea posesorilor de Wii

ACTUALITATE
Nintendo Wii U face viata grea posesorilor de Wii

Nu au trecut 24 de ore de cand mentionam de un update pe care Nintendo te obliga sa-l faci la noul Wii U pentru a profita de functionalitatea online. Cu toate acestea, alte vesti proaste afecteaza utilizatorii de Nintendo Wii U.

Nintendo Wii U Probleme

Chiar daca Nintendo s-a batut cu pumnul in piept in legatura cu abilitatea noii console de a rula jocurile de Wii, in cazul in care ati facut achizitii de jocuri online pentru Wii este posibil sa intampinati niste probleme considerabile cu noul Wii U. Procedura de trecere a jocurilor de pe vechea consola pe cea noua este pe cat de laborioasa pe atat de riscanta si ineficienta. Toate acestea de dragul unei protectii DRM care are ca scop prevenirea gamingului unui singur joc pe doua console, in contextul in care respectivul titlu a fost cumparat o singura data.

Din serialul ,,Totul e mai complicat cand vrei sa lucrezi cu continut original si legal”, daca doriti sa jucati pe Wii U jocuri achizitionate online pe Wii ai nevoie de un card SD de o dimensiune generoasa. Intreaga procedura functioneaza doar daca aveti ambele console conectate la internet. In primul rand trebuie sa introduci cardul in Nintendo Wii U pentru inregistrarea acestuia si asocierea sa cu noua consola. Dupa aceea, acelasi card trebuie introdus in vechiul Wii si verificat online. Daca totul este in regula puteti trece la copierea jocurilor si a salvarilor de pe Wii pe SD. Pentru ca Nintendo sa se asigure ca nu inselati sistemul, toate jocurile achizitionate cu bani grei pe Wii, imediat dupa copierea pe SD sunt sterse automat de pe vechea consola. In final, introduceti cardul cu jocurile in Wii U, verificati-l din nou online si rugati-va ca acesta sa nu fi patit ceva intre timp. Simplu, nu?

Pentru ca un astfel de sistem este imposibil sa fie perfect, multi utilizatori s-au trezit ca si-au pierdut toate jocurile din diverse motive. Indiferent ca SD-ul a fost de vina sau una din console a intampinat o eroare la partea de transfer de continut, aceasta este inca o dovada a gandirii corporatiste anti-piraterie care provoaca mai multi nervi decat confort pentru utilizator. Este incredibil cum in 2012, Microsoft, Valve sau Sony au gasit solutii mult mai prietenoase pentru exact acceasi problema.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele