20 iun. 2012 | 09:10

Nerentabil – LG renunta la piata de tablete

ACTUALITATE
Nerentabil - LG renunta la piata de tablete

LG Tablete

Dupa ce succesul cu seria de tablete Optimus Pad s-a lasat asteptat foarte mult, LG a decis sa elimine complet aceasta clasa de produse din portofoliul companiei.

Intr-un comunicat de presa al celor de la LG, s-a mentionat ca LG nu va mai face dezvoltare in domeniul tabletelor. Alternativa se pare ca este piata de smartphone-uri, in care LG inca traieste cu speranta ca mai poate genera un profit semnificativ.

Aceasta decizie pare si mai radicala in contextul in care, alaturi de Samsung, LG este cel mai mare producator de electronice OEM. Daca printre laptopuri, smartphone-uri, TV-uri si electrocasnice LG nu a mai vazut loc si de tablete inseamna ca sunt mari sanse ca gigantul sa fi pierdut mai mult decat a castigat in acest segment.

Tot acest exemplu ne poate servi ca o lectie de viata in urma careia nu multi sunt Apple, si nu multi pot obtine profit dintr-un domeniu care in urma cu 3 ani si jumatate nu exista. Faptul ca Microsoft s-ar putea sa aiba o sansa cu Surface nu face decat sa ingreuneze si mai mult situatia unor producatori care se ocupa exclusiv de hardware.

Daca este sa cautam partea pozitiva din intregul anunt, merita retinut ca la intrebarea daca se simt amenintati de Microsoft Surface, cei de la LG au raspuns: „Microsoft Surface nu este in competitie cu nici un produs la care lucram in acest moment.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele