20 aug. 2012 | 12:30

Motorola ataca din nou Apple

ACTUALITATE
Motorola ataca din nou Apple

Desi am surprins procese dintre Motorola si Apple aici, aici si aici, un nou proces care implica cele doua companii ia calea salilor de judecata.

apple-vs-motorola

Motorola, deja de ceva timp o companie Google, a intentat ieri la ITC (International Trade Commision) un nou proces care spera sa blocheze importurile de iPhone-uri, iPod Touch-uri si iPad-uri in SUA. Avand in vedere ca se produc in China, o astfel de decizie ar fi o lovitura teribila pentru compania lui Tim Cook.

Din cate se pare, procesul intentat de Motorola vizeaza 7 patente incalcate de Apple, care prin natura lor nici macar nu obliga subsidiarul Google sa le licentieze. Din surse apropiate de Motorola se pare ca acest proces vine dupa ce mai multe tentative de a negocia un contract de licentiere al proprietatilor intelectuale cu Apple au esuat pe motiv de rea vointa a gigantului din Cupertino.

Cu toate ca astfel de procese dureaza extrem de mult, datorita celor de la Bloomberg macar avem o idee ce patente sunt vizate in proces. Din cate se pare problema este cauzata de notificari legate de locatie, notificari legate de e-mail, playere software audio/video si cateva elemente legate de Siri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele