23 iul. 2012 | 12:20

Microsoft: Un nou tip de stylusuri ar putea interactiona cu orice ecran

ACTUALITATE
Microsoft: Un nou tip de stylusuri ar putea interactiona cu orice ecran

Ideea ca un anumit tip de stylusuri ar putea sa inglobeze toata tehnologia necesara interactiunii cu un ecran nu este noua. Cu toate acestea, un grup de cercatori de la Microsoft ar putea fi primii care transforma o astfel de idee in realitate. Nu de alta, dar au detaliat deja conceptul.

Future stylus

Cercetatorul Andreas Nowatzyk a fost suficient de dragut incat sa le detalieze celor de la MIT Technology Review un concept de stylus dezvoltat impreuna cu Anoop Gupta…

Pentru a revolutiona ceea ce stim despre un stylus, noul dispozitiv similar ar trebui sa integreze o camera al carui scop unic ar fi urmarirea pixelilor de pe ecran pentru a intelege si inregistra miscarea pe suprafata ecranului. Integrata la un anumit unghi in stylus, camera respectiva ar avea posibilitatea de a genera informatii suplimentare in functie de cat de clari sau neclari sunt pixeli pe care ii vede. Pentru ca informatia adunata sa fie utila, in final, este transmisa pe calea aerului catre tableta sau PC-ul pe care se plimba stylusul in cauza.

O posibila problema legata de modul in care se inregistreaza miscarea ar putea fi derivata din modul in care percepe stylusul pozitia de start. Desi poate fi perceputa ca un truc, solutia lui Nowatzyk este cu siguranta inovativa. Pentru a genera o matrice pe care stylusul sa o foloseasca pentru orientare, aplicatia software care controleaza panoul ar putea sa ajusteze un pic luminozitatea pixelilor albastri. Implementata cum trebuie, chiar si daca ar fi insensizabila diferenta de nuanta pentru ochiul uman, rezultatul ar putea fi spectaculos.

Chiar daca in teorie suna foarte bine un astfel de produs, din pacate mai sunt multe etape pana la un disponibilitatea la scara larga. Un nou tip de senzor care ar fi necesar pentru a crea un prototip fiabil nici macar nu exista, motiv pentru care trebuie creat. Ramane sa urmarim daca deciziile interne ale Microsoft vor ingropa produsul sau il vor transforma in realitate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele