01 aug. 2012 | 12:20

Microsoft reinventeaza serviciul de email prin Outlook.com

ACTUALITATE
Microsoft reinventeaza serviciul de email prin Outlook.com

In incercarea de a scapa de norul negru intitulat Hotmail.com care pluteste asupra serviciilor Microsoft, compania a reinventat serviciul de email pe care il ofera sub forma noului serviciu si al noului site Outlook.com.

Outlook

Aflat momentan in versiunea preview, noul serviciu de e-mail al celor de la Microsoft este construit de la zero si nu mai are nici un fel de legatura cu ceea ce oferea pana in acest moment Hotmail.com. Desi pe partea de emailuri deja s-au portat toate mesajele de pe Hotmail pe Outlook pentru toti utilizatorii serviciului, momentan cele doua servicii vor continua sa convietuiasca.

Trecand peste acest aspect, Outlook in versiunea sa incipienta se apropie destul de mult de idea unui client de email simplu, eficient si aproape perfect. Acesta nu contine bannere si reclame care sa-ti atraga atentia, iar liniile si elementele Metro din interfata nu fac decat sa te ajute si mai mult sa gasesti ceea ce cauti.

Nu lipsesc nici elementele de socializare. Daca va legati contul de Windows Live/Outlook.com/Hotmail cu Facebook sau Twitter, puteti posta pe retelele sociale direct din fereastra de e-mail, sau puteti conversa cu prietenii fara a parasi interfata. In curand vom vedea direct in browser si o integrare cu serviciul Skype, care ne va permite sa initializam o video conferinta direct din casuta postala.

Outlook.com este disponibil publicului larg incepand de astazi si, desi aveti optiunea sa va legati un vechi cont de Windows Live sau Hotmail cu noul Outlook, tot acum va puteti crea o noua casuta „@outlook.com”. Spatiul de stocare este teoretic nelimitat pe mail iar pe Skydrive primiti din prima zi 7GB.

SkypeDialogBox_Page

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele