22 mart. 2012 | 14:00

Microsoft promoveaza Windows 8 pe cai… neobisnuite

ACTUALITATE
Microsoft promoveaza Windows 8 pe cai... neobisnuite

USA_

West Coast Customs, una dintre cele mai populare companii ce tunat masini de pe planeta, a incheiat un parteneriat cu Microsoft pentru a personaliza un Ford Mustang 2012 cu tehnologie si… filozofie Windows 8. Practic, carcasa este asigurata de Dynacom, care ofera un body de Mustang original din 1967, motorizarea si electronica sunt dintr-un Mustang de ultima generatie, in timp ce partea inteligenta vine direct din Redmond.

microstang 2

Bolidul vine cu WiFi, parbriz cu display-uri integrate pentru elemente de realitatea augmentativa, senzori Kinect pe bara din fata si din spate, plus o interfata de control propulsata de Windows 8, gen tableta, care este integrata in bord.

Microsoft a mai apelat la tehnologia Ford Sync, la un XBOX 360 si un ecran de proiectie pentru divertisment in locul parbrizului din spate. Nici functionalitatea unui Windows Phone nu a fost neglijata, cu ajutorului unui Nokia cu o aplicatie proprietara masina poate fi localizata sau deblocata, motorul pornit, iar difuzoarele montate pe exterior vin manusa pentru exhibitinisti, care pot vorbi sa ii auda toti vecinii.

Logica Microsoft in momentul in care au initiat acest proiect a avut la baza speranta ca vor exista dezvoltatori interesati de o astfel de functionalitate a noilor tehnologii, motiv pentru care majoritatea componentelor folosite vor veni cu programe open-source pentru utilizatorii care vor sa inteleaga ce se petrecere acolo.

USA_

Partea de cod va fi publicata in cateva saptamani pe www.codeplex.com, in timp ce masina va participa la tot felul de evenimente de tehnologie gen Tech-Ed in viitorul apropiat. Daca aveti acces prin satelit la Velocity Network, ce apartine de reteaua Discovery, intregul proces de creare a masinii va fi surprins intr-un documentar intitulat Project Detroit, ce va rula pe 25 martie.

[youtube width=”640″ height=”360″]http://www.youtube.com/watch?v=kl2Xf2JS5xs[/youtube]